Saturday, August 27, 2011

~CERITERA RAMADHAN : 3~

Assalammualaikum.

salam ramadhan, salam keberkatan dan salam usahawan.
apa khabar kawan-kawan? harapnya semua berada dalam keadaan sihat. almaklumlah, sejak akhir-akhir ni ramai yang xberapa nak sihat. ada yang demam, selsema, batuk, lelah dan macam-macam lagi.

sudah setahun lebih charp tinggalka UiTM Segamat dengan seribu kenangan. jarang sekali dapat jumpe dengan rakan2 time diploma dulu. so, bila start cuti semester ari tu charp ada plan ngan yana untuk jumpe2 sebab rindu dah lama xjumpe. tapi sebab buzy n kena balik UPM, mmg susah nk cari masa yang sesuai. kitorng sepakat untuk berjumpa dan berbuka puasa bersama2. kali ni charp buka puasa kat KENNY ROGERS bersama beberapa member yang lain. charp kene gerak awal sebab nk booked tempat. tak nak la jadi macam hari tu, terpaksa tukar tempat lain sbb KENNY ROGERS da penuh.


~charp & yana adalah yang terawal sampai~


~lepas tu mail pulak yang sampai~


~epul sampai dengan andrew bila dah nak berbuka~


~nazira sampai lewat cikit sebab balik keje~



kitorang makan dan borak2 (mcm biase la kan).. tapi mmg tak henti dengan gelak ketawa. happy sangat dah lama xjumpe mereka. sebelum tu nak bagi taw, makanan sampai agak lewat dalam pukol 8 macam 2. sedey jugak la sebab perut dah bunyik2. dah lepas makan tu, yana kena balik so tinggal kami berlima je la. amik2 gamba sikit. singgap balik kenangan time skolah, form 2 la, form 4 la. macam2! sangat seronok! sangat!! sangat seronok!!!!!

harapnya kita dapat jumpa lagi ye kawan2. ingat! kononnye raya ke-4 nak beraya bersama2. InsyaAllah.

SAYANG KORANG!!!




*rupanya aku xla tinggi sangat.

Sunday, August 21, 2011

~CERITERA RAMADHAN : 2~

Assalammualaikum..


salam ramadhan, salam keberkatan dan salam usahawan.
diam tak diam, Ramadhan semakin hampir dengan penghujungnya. so, macam mana dengan persiapan raya korang?? charp harap semua nya berjalan lancar la ya. kali ini charp nak kongsi sikit tentang kelebihan bulan mulia ini. mesti ramai yang da tahu dan mingkin agak terlambat perkongsian charp ni, tapi charp nak kongsi jugak. seperti yang semua maklum, terdapat beberapa keistimewaan bulan ramadhan ini. check it out!


1. PINTU NERAKA DITUTUP, PINTU SYURGA DIBUKA
"Apabila tiba Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup semua pintu neraka dani diikat syaitan-syaitan"
(riwayat al- Bukhari dan Muslim)


2. PAHALA AKAN DILIPAT GANDAKAN
"Segala kebajikan anak adam dilipatgandakan 700 kali ganda. Allah berfirman kecuali puasa. Sesungguhnya puasa itu milik-KU, dan aku memberikan ganjarannya kerana dia meninggalkan syahwat dan makan minum kerana-AKU"
(hadis riwayat Muslim)


3. PERISAI DARI SEKSAAN
"Puasa itu perisai bagi seseorang hamba untuk membentengi dirinya dari seksaan mereka"
(hadis riwayat Imam Ahmad)


4. DOA SANGAT MUSTAJAB

"Tiga doa yang sangat mustajab, doa orang yang berpuasa, doa orang yang dizalimi, dan doa orang yang musafir"

( hadis riwayat al Bukahri Ahmad dan Tarmizi)


5. DIAMPUNKAN SEGALA DOSA YANG LALU

"Siapa yang berpuasa di bulan Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuni dosa-dosa yang lalu"
( hadis riwayat an-Nasaie)

6. JAUH DARI API NERAKA

"Puasa itu perisai bagi seseorang hamba untuk membentengi dirinya dari api neraka sejauh perjalanan 70 tahun"

(hadis riwayat al- Bukhari)


7. BEROLEH 2 KEGEMBIRAAN

" ....dan bagi orang yang berpuasa baginya dua kegembiraan; iaitu apabila berbuka, dia gembira dengan berbukanya dan apabila bertemu tuhannya, dia gembira dengan puasanya"
(hadis riwayat al- Bukahari dan Muslim)


8. SYURGA MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG
"Di dalam syurga terdapat satu pintu yg di sebut ar Rayyan: pada hari Kiamat, orang-orang yang berpuasa masuk daripadanya dan tidak seorangpun melainkan akan memasukinya"
( hadis riwayat al Bukhari)



marilah sama-sama kita manfaatkan bulan mulia ini dengan amalan-amalan yang berlipat ganda. jangan lah sia-sia kan bulan ini kerana belum tentu kita akan menemuinya lagi tahun hadapan. jom layan lagu ni (click sini)


*semoga dipanjangkan umur dan berpeluang melakukan ibadah puasa di rumah Allah




Thursday, August 18, 2011

~CERITERA RAMADHAN : 1~

assalammualaikum.

salam ramadhan, salam keberkatan dan salam usahawan.
ramadhan merupakan bulan yang sentiasa dinantikan oleh setiap umat islam di seluruh dunia. bulan yang suci, mulia dan penuh keberkatan ini tidak lah seharusnya dibiarkan begitu sahaja kerana mungkin ini adalah ramadhan terakhir kita.

jumaat minggu lepas bersamaan 13 ramadhan, charp da beberapa orang rakan berbuka puasa bersama. kitorang blur sebenarnya nk buka kat mana so kitorang decide untuk pergi jusco b.indah dan decide mase tu jugak. seperti biasala kalau dah namanya melayu, susah nk be on time. charp ngan pica da sampai awal tapi tunggu yang lain untuk decide nk makan mana. dengan lenggang kanggungnye mereka sampai dan ckp kitorng x booked kan KENNY ROGERS pon. ok fine! ahaha. mana la charp tahu diorang nak makan kat situ. dengan berat kakinya, kami melangkah ke restoran depannya a.k.a SECRET RECIPE. tapi ade dua lagi ahli yang xsampai2. dimanakah mereka?? adoyai, mmg melayu betul 2. dengan muka yang charp pon ttw nak gambarkan, kami order la apa yang berkenan di hati. sebelum tu, inilah ahli yang memenuhi meja..


baem, mokjul, ijat, pica, charp

sambil tunggu makanan kitorang gossip2 sikitla. alhamdulillah dapat juga berbuka tapi yang lagi 2 orang tu masih xsampai. mana? mana? dan mana????? lebih kurang 15 minit lepas tu, mereka sampai dengan terkedek-kedeknye. rasa macam nk hempuk dengan mangkuk beso tu pun ada.

inilah mereka yang dimaksudkan:


alip & syafiqah

cukup jugak ahlinya. seronok dapat jumpa mereka. lepas semua tension yang bergayut dalam kepala ni. fuh! lega kejap... at the first place, baem nk tunggu diorang ni datang baru nak order (kononnye la). tapi, bile diorang sampai da tinggal 1/4 je makanan baem. baem2, xpayah la gebang memula. borak borak borak. amik amik gamba. dan da tiba masa untuk kami beransur sbb alip pon nak gerak ke KL malam tu jugak. walapon sekejap dan xlama macam selalu, hati tetap gumbira. charp sayang kamu semua!!!!


jejaka yang sibuk mengira duit


KAMI

sekali lagi charp nak ucapkan salam ramadhan kepada semua.


*adik sedara sibuk main ANGRY BIRD!

Friday, August 5, 2011

~FINALLY~

Assalammualaikum..

entry kali ni tiru entry blog mr.ijat (boleh click sini).



it's finally mine walaupon xsetanding dengan mr.ijat & mr.syahir punye GALAXY S2

*byk sangat hp best2 skang

Saturday, July 23, 2011

~TERBARU DAN TERHANGAT~



Assalammualaikum.. JANG GEUN SUK dan KIM HYUN JOONG! dua-dua lelaki ni memang meninggalkan kesan yang mendalam di hati charp! tapi sekarang charp nak cerita2 sikit tentang KIM HYUN JOONG.
kalau siapa yang tengok cerita BOYS OVER FLOWER mesti kenal siapa KHJ a.k.a Yoon Ji Hoo. seorang yang berambut perang dan sedikit panjang. dalam PLAYFUL KISS pon imej dia agak sama dengan BOF. kalau ada yang masih xkenal, ini dia KHJ...




video


April yang lalu KHJ telah keluar dengan imej yang baru, lebih mantap, hangat dan HOT!! KHJ buat comeback untuk semua fan nye. dengan lagu BREAK DOWN, charp boleh katakan KHJ sangat macho ye sekarang! nampak la kelelakiannya yang selama ini kureng diperlihatkan. dengan hairstyle yang baru, KHJ lebih kemas, smart, handsome dan sekali lagi, MACHO! charp xnak cakap lebih2. korang enjoy la dengan video ni.



video




*macam mana nk buat pilihan ni?

Wednesday, July 20, 2011

~PESANAN IMAM GHAZALI~

Assalammualaikum..

harapnye semua sihat dan dapat menjalani kehidupan dengan hati yang tenang dan akal yang terang. entry kali ini berlainan sedikit dengan entry-entry yang sebelumnye. charp tak kan story-story macam biasa. cuma nak beri sedikit perkongsian ja... perkara yang charp nak kongsikan ni mungkin ramai yang dah tahu cuma peringatan semula untuk kawan-kawan dan diri sendiri.

terdapat 6 pesanan dari IMAM GHAZALI kepada anak2 muridnya.

1. MATI - ia merupakan sesuatu yang paling dekat dengan kita kerana itu lah janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).

2. MASA LALU - ia merupakan sesuatu yang paling jauh dengan kita. Apapun keadaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama

3. HAWA NAFSU - ia merupakan perkara yang paling besar di dunia. Jadi berhati-hati lah dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka.

4. AMANAH - ia merupakan sesuatu yang paling berat di dunia. "Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah." (Surah Al-Azab : 72 )

5. TINGGALKAN SOLAT - merupakan sesuatu yang paling ringan di dunia. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat

6.LIDAH - merupakan sesuatu yang paling tajam. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri.


*manusia akhir zaman

Monday, July 11, 2011

~KONGSI~

Assalammualaikum..

kenapa kita perlu berkongsi?
kenapa kita saling memerlukan antara satu sama lain?
kenapa perlu ada sahabat atau kawan?
kenapa perlu ada suami isteri?
kenapa?

kerana kita memang tidak boleh hidup sorang2 je atas Bumi Allah ini. apa akan jadi kalau kita hidup sorang2 tanpa kawan, suami/isteri, adik-beradik dan ibu bapa? Allah menciptakan makhluknya berpasangan kerana Dia tahu setiap dari hambanya memerlukan satu sama lain untuk memberi sokongan dan dorongan. kalau kita lihat KONGSI itu dari satu sudut positif, kita boleh nampak betapa cantiknya perasaan ingin berkongsi dan perkongsian itu sendiri.

selamat berkongsi tapi jangan sampai bocorkan rahsia yang xperlu pula ye kawan2..

*senyum, xperlu kata apa-apa


Friday, July 8, 2011

~TAK BOLEH PATAH BALIK~

Assalammualaikum..

lebih sebulan perkara yang tidak diingini itu berlaku. charp ingat lagi tanggal 23 may yang lalu. charp hilang seseorang yang charp sayang sangat. hilang dalam sekelip mata. tapi charp masih sayangkan dia walau apa pun berlaku. cumanya, charp harap dia akan berubah. adik, kamu da pernah memimpin sesebuah organisasi dalam masa setahun. banyak yang akak rasa adik belajar. mungkin adik terlupa, tapi skang akak nak ingat kan.

DONT JUMP INTO CONCLUSION WHEN U DONT EVEN KNOW THE REAL SITUATION!

*ego yang sangat tinggi

Sunday, July 3, 2011

~100 KEBAIKAN BERBANDING 1 KEBURUKAN.. MENGAPA MEMANDANG PADA KEBURUKAN??

Assalammualaikum..

Hati tak tenang, otak terfikir-fikir berita yang tengah HOT dlm paper skang ni. charp taw most of orang kat luar sana tau tentang perhimpunan yang akan dibuat pada bulan Julai ini. pertamanya, charp nak ucapkan tahniah dan nk lahirkan rasa kasihan pada mereka yang menyertai..

Pesanan kepada yang beria-ia nk join perhimpunan itu dan pada mereka yang sangat menentang kerajaan Malaysia:

1) kalau anda3 ada anak yang bersekolah dimana-mana SEKOLAH KEBANGSAAN atau SEKOLAH MENENGAH kerajaan, sila daftar keluar anak anda dari sekolah berkenaan dan carilah sekolah swasta untuk mereka.

2) kepada penuntut Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) seperti UM, UTM, UPM, UKM, UiTM dan yang lain-lain, sila daftar keluar sekarang sebab korang da byk abiskan duit kerajaan. cukup banyak subsudi yang kerajaan dah bagi terutama sekali UiTM!

3) kepada pemegang biasiswa JPA atau apa-apa sahaja biasiswa kerajaan, sila pulangkan kembali duit yang korang dah pakai dan pergi mintak biasiswa lain.

4)kepada pekerja kerajaan, sila berhenti kerja dan cari kerja lain.

5)kepada yang dapat bantuan perumahan, sila keluar dari rumah tersebut dan beli rumah sendiri.

Banyak lagi sebenarnya yang kerajaan dah berikan kesenangan kepada rakyat. kalau minyak naik je, sume nak bising tapi korang taw tak yang dah banyak kerajaan tanggung subsidi dari harga minyak yang sebenar??? tahu?? bil elektrik naik pon nak kecoh satu dunia. tapi sebelum ini ada korang bersyukur dengan subsidi yang kerajaan bagi? kalau bukan kerana kerajaan, belum tentu kita hisup senang seperti sekarang. mungkin tahap kite dengan negara kurang maju yang lain sama je tanpa kerajaan.

Malas la nak cakap banyak2 sebab korang pon bukan akan sedar pon. kepala masing2 suma dah kena block dengan mereka2 yang nak lihat kehancuran MALAYSIA. pikirla balik. kalau korang cakap banyak keburukan kerajaan, kenapa korang xpandang perkara yang baik pulak? kenapa mesti fikir secara negatif? Islam pun selalu mengajar kita semua untuk berfikir secara positif. kalau korang rasa PERHIMPUNAN itu satu yang positif, buktinya dah ada la.. banyak kerosakkan, kerugian dan kecederaan yang berlaku. positif kah? adakah cara seperti ini yang akan mengamankan negara?

Tidak semua orang sempurna. kerajaan kita juga xsempurna. tapi beribu lebih baik dari yang lain. korang pon bukan sesempurna mana. kalau korang rasa nk duduk dibawah pimpinan selain dari kerajaan sekarang, tunggu charp mati dulu. tak sanggup untuk menghadapi zaman kemusnahan MALAYSIA..

*biarkan malaysia aman!

Saturday, July 2, 2011

~ORANG LAIN KERJA... CHARP??

Assalammualaikum...

hello pada mereka-mereka yang sudi membaca. hello jugak pada orang yang memaksa charp mengupdate blog ni.. dah banyak sawang katanya. whatever la.

cuti semester kali ini agak lama la bagi student degree. makan masa hampir 4 bulan.. wahhh!!! teruja sangat bila dapat tahu. dalam masa yang lama ni mesti boleh kerja dan dapat gaji banyak3!!! most of us plan nak kerja macam2.. charp ni macam biasa la, CIKGU! teruja untuk jumpe pelajar-pelajar baru dan mengukir memori baru.. tapi semuanya tidak kesampaian kerana charp dan beberapa rakan yang lain dikenhendaki berada di kolej lebih kurang sebulan lebih atas beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan. what to do? bak kata orang, tanggungjawab kan.. kene la kita laksanakan.. tapi seronok jugak sebab dapat spend time dengan MAMA, KAK LONG, KAK NGAH, KAK UCUK, KAK LANG a.k.a BIBIK, KAK SU serta jiran tetangga.

sebelum balik UPM on 13 June yang lalu, ntah dari mana datang angin kerajinan yang melampau sampai membuatkan charp melekat je kat dapur tu. mencuba pelbagai resepi untuk santapan ahli keluarga.. berkat sokongan padu abah, mama & adik, dapatlah charp siapkan beberapa hidangan buat mereka.. walau bagaimanapun, sekarang ni masih ditahap beginner. masih belajar untuk menjadi sempurna. GEYTHOO!!

antara cubaan charp:


kek batik


blueberry cheese tart


apam comel


bingka pandan


cupcakes


tapi, ni sume hanya gamba hiasan tau. bukan lah yang sebenar. kalau charp post gamba yang sebenar, ttw la apa yang jadi nanti.. tp ada lagi satu menu yang charp suka makan tapi belum try lagi.. tadaaaaa!!!!

pai tee kegemaran!

da la.. lapa plak rasanya bila cerita pasal makan je.. nanti charp cerita2 lagi la sebab nk buat cheese tart ni..


*teringin nak makan ni!!



Monday, May 23, 2011

~MOMENT IN TIME~

We talked,
We walked,
for a Moment in Time.

You passed through my life that day and left your mark.
You may never pass my way again,
Or you may stay for a lifetime.

No matter what,
I want to say thank you for the impression you made
that will stay with me for eternity.

I enjoyed the walk,
I enjoyed the talk.
I am blessed for that moment in time.

The first time I saw you I knew you would affect my life,
though your role I did not know.
I asked myself, "Why is she alone?
Why does she sit so quiet, all alone?
Is she sad?
Is she glad to be alone?
Is she alone?
Is she lonely? "
There is so much I want to know.

I asked myself, "Why her?
When so many people pass through my life each day,
why her? "

What attracts me to you?
What makes me want to know more?
I want to know.

Even if my questions are never answered,
There is one thing I want you to know.
I have been blessed by the effect you had on me in that

Moment in Time.

*meaningful~

~SAMA-SAMA~

Assalammualaikum...

saya xsangka macam tu sekali awak anggap saya.. salah ke untuk saya mengambil berat?? salah ke untuk saya menunjukkan rasa kasih sayang seorang akak kepada adik?? kenapa sampai macam tu sekali awak cakap saya? saya pon xpernah sangka saya akan jadi beban pada awak.. xpernah sangka hingga saat saya dapat msg dr awak. maaf. maaf sangat-sangat. awak cakap saya ada personal problem dengan awak kan? saya xfaham maksud awak. awak pon xnak kita lebih dr kawan kan. saya ikutkan. mulai hari ini, kita hanya kawan! xkan lebih dr itu. maaf sebab sentiasa mengganggu.. maaf sebab sentiasa tunggu awak reply msg saya tapi sampai hari ni saya xdapat pape respon. maaf. tp saya xpernah cakap pape.. dari dulu seboleh-bolehnye saya xnk buat sesuatu yang kecikkan hati awak. mungkin saya terlalu sayang pada awak. TERLALU sayang membuatkan saya rasa kena panah petir dengan msg yang saya dapat tadi. tp apa pun, saya tetap sayang awak. kalau awak xsayang saya lagi, xpe.. saya xkisah sbb saya taw awak pon da ade tempat baru untuk mengadu. tempat baru untuk luahkan apa2.. kadang2 saya rase mcm saya je yg bertanya khaba, berkongsi cerita.. tp xpe la awak.. saya xkisah, saya cuba xnk rase kecik ati atau apa-apa.. sbb saya faham, awak kan orang kuat kolej. mana ada masa untuk saya. saya faham. awak sibuk. untuk terakhir kalinya, saya sangat sayang awak. awak yang bukan adik saya lagi. jaga diri baik2 ye awak. dapatkan result yang memberansangkan.

Wassalam...

*xsangka jadi begini

Saturday, April 2, 2011

~TERKEJUT & TERKEJUT & TERKEJUT~

Assalammualaikum kawan-kawan..

fuuuhhh... first of all nak memanjat kesyukuran sebab semua assignment dah siap dibuat dan dihantar. lepas ni tak ada la nak pening-pening kepala ble da sampai due date. tak dinafikan untuk menyiapkan assignment prof norhasni membuatkan kami satu class semacam kegilaan.. so, bila dah siap tu mmg happy gila la.. ada lagi satu assignment yang membunuh gak iaitu kami kena pertontonkan sketsa dr setiap kumpulan.. hari2 berlatih sketsa (dah macam FESTIK pulak). tapi memang memberansangkan lah persembahan dari kumpulan kami.. gembira apabila mendengar gelak tawa classmate yang menonton. gembira dapat menghiburkan mereka dan juga Pn. Wan Anita.. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.


HRD class 2010/2011 yang disayangi


26 Mac merupakan tarikh keramat bagi kami crew2 FESTARI KOLEJ KEDUA. charp merupakan AJK Publisiti. wow! publisiti lah sangat kan? seronok bekerja untuk festari dan berangan untuk menjadi penari festari tahun depan.. ahahah~ 2 hari sebelum hari kejadian, charp ke UKM dengan beberapa crew yang lain untuk ambil baju yang kami sewa dari sana. agak murah jugak la sewa dengan diorng. esoknya pula, charp dan K.afiq pergi cari tudung untuk penari dekat area MINES tu. OMG! punyalah susah nak mencari tudung itu. tawaflah kami dekat downtown tu. mmg penat la. dah tak boleh tangguh hari lain dah sbb pertandingan nye esok malam sahaja. mmg dah tak ada masa. bila dah jumpa tu, kitorng cepat2 balik kolej. esoknya pula time rehearsal kat panggung percubaan, charp pon hantar mereka dan selepas tu kami lunch bersama2.. ok! seronok! happy! petang tu pulak, charp jadi makeup artis yang tak bertauliah. ahah~ hancur muka kak bib charp buat. sorry kak bib! huhuhu~ dan mereka telah membuat persembahan yang terbaik. sorakan dari penyokong K2 pun tidak mengecewakan. go K2! charp pon dengan ngada2nye ckp kat all the crew and penari yang charp ni MULTITASKING.. ahahah~ but saya sayang kamu semua~



on last tuesday dapat satu call dari pengarah English Drama. dia ckp ada bende yang dia nk bincang dengan charp.. APAKAH?? macam misteri pulak kan?? disebabkan charp tengah ada discussion dengan groupmate, charp jumpa dia agak lewat sikit la. time jumpa dia tu, crew dan pelakon english drama sedang sibuk membuat latihan. dan bermulalah berperbincangan kami. rupanya, dia minta charp jadi one of the actress sbb Kak Amal a.k.a pelakon sebenar ada masalah kesihatan. dan watak itu merupakan one of main character dan tarikh pertandingan adalah ahad minggu depan. fuuuhhhhh.... berfikir...fikir...dan fikir... memikirkan kebaikan dan keburukan menerima tawaran itu dan akhirnya charp terima.. kesian jugak pada pengarah even dia ade lagi 2 orang back up, tapi lagi 2 orang tu pon baru je nak bernafas dengan aktiviti masing2. watak charp ialah HUMINUDUN... cerita ni tentang legend etnik kadazandusun di Sabah. tapi selepas beberapa hari mengikuti latihan, charp rasa charp xmampu nak bawak watak itu.. charp xsehebat orang lain. charp jadi rendah diri dengan pelakon lain sbb diorang suma da hafal skrip. malu pada pengarah, exco dan yang lain2 sebab kena tengok lakonan charp yang kaku tu. OMG! Im so sorry guys! berbekalkan kepercayaan pengarah dan yang lain, charp akan cuba yang terbaik.. by today charp da tak boleh tengok skrip lagi dah.. fuhhh... tapi tetap menerima dengan keredhaan.. kadang kala rasa down pun ada.... pape pun, charp akan try yang terbaik!!!

marilah beramai-ramai menyokong kami~

untuk pengetahuan umum, hari rabu lepas merupakan hari yang charp xnak ingat langsung!!! kenape ea?? charp accident! tapi alhamdulillah lah sebab kejadian itu bukan berpunca dari charp. tapi haru jugak la sebab pintu kereta kemek.. skriting retak dan longgar sikit. charp accident dalam pukol 2.30. pukol 3.30 petang tu charp gerak ke balai polis serdang sebab nak buat report. dalam pukol 4.30 charp ke balai polis seri kembangan cawangan trafik pulak. dekat situ je sampai pukol 6.30. saya sangat penat ok! masalah charp yang skang ni adalah untuk mendapatkan ganti rugi dr saudari yang melanggar kereta charp tu sbb dia refuse nak bayar in the beginning.. charp harap dia pikir balik la tindakan dia tu..

cerita lain pulak la ye.. hurmm. ni cerita terkejut jugak. pada hari jumaat bersamaan 1 April 2011 charp dapat surat dari NATASYA. kak ira yang excited nak baca ni. dia yang bukak dan mempamerkan muka terkejut! kenapa?? rupanya surat perlantikan Majlis Perwakilan Mahasiswa (MTM) Kolej Kedua. tapi, jawatan yang charp pegang tu langsung tidak pernah ada kena mengena dengan charp sebelum ini. apekah??

EXCO II SEKRITERIAT KEUSAHAWANAN

charp xpernah terlibat dengan apa-apa pun aktiviti sekt keusahawanan sebelum ini.. dan partner charp ialah NAJMI! pada mulanya, hati ini mmg xboleh nak terima. tapi lepas dapat sokongan mama & abah, kawan-kawan kat sini dan kawan-kawan time diploma dulu, charp sedang build up semangat semula. sebenarnya mulai hari itu juga jawatan charp dah berkuat kuasa. hanya mampu minta Allah memusahkan jalan untuk charp menempuhnya. semangat yang tiupkan rakan2 tidak akan charp persiakan. satu bende yang charp rasa nak tergelak dan terharu bila nyuting ckp
"uolz mesti boleh! uolz kan MULTITASKING!"
tiba-tiba teringat zaman kat UiTM dulu masa jadi Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK). same je sebenarnya JPK dan MTM ni.


bersama resident staff (RS) dan exco keusahawanan JPK SAB

cerita kali ini pula bukan cerita terkejut. tapi nak selitkan jugak. 28 MAC 2011 yang lalu merupakan birthday salah sorang BILIK TV CREW! happy birthday AIN!!!!! da semakin lanjut usia ko ye. da setaraf dengan IDAH da.. aku doakan kebahagiaan, kemurahan rezeki, kesenangan dalam apa jua yang ko ceburi, dan kejayaan dunia akhirat. dah dapat banyak duit hasil berniaga anda itu, buat2 lah belanja aku kat UPM ni ye.. sekali lagi,

HAPPY BIRTHDAY NUR-AIN FARHANA!!!

*go HUMINUDUN!