Friday, December 31, 2010

~WASIAT BUAT KALIAN~

Asslammualaikum..


kejap nye cuti kali ni..
dah nk start sem baru dah~
haila..
xsempat pon nk buat certain thing yang da planned~

so, sebenarnye entry kali ini khas ditujukan buat adik2 charp yang baru menarik nafas lega dengan keputusan PMR masing2..
Congrats korang.. korang da wat yang terbaik~
good luck untuk perjalanan kehidupn korang yg akan datang~

tp sebelum 2, charp nk share sikit la cite pasal holiday kali ni~..
charp xla g holiday jauh2~
dalam negara je dengan family kawan2 mama~
so, our destination is LANGKAWI!
kalau dah ke langkawi, maknanya shopping xhenti2 la kan..
sangatla rambang mata melihat sokolat2 yang bertebaran dia setiap kedai!
kami pon berjalan2 ke Makan Mahsuri, Tempat Proses Gamat, Pusat Kraf & Beras Tebakar..
agak sedih la sbb xdpt naik Cable Car atas sebab cuaca yang tidak begitu baik~
pica n family pon join kitorng jenjalan~
lagi la keseronokan memuncak!
mlm sebelum blek 2, kitorng singgal kat uptownnye..
agak sedih la sbb xseperti yang kitorng harapkan~
xpe2.. sabar je dan kesabaran kami diuji tahap dewa ble food yang kami order sampai 1 jam 1/2 kemudian~
perot masing2 da bekeroncong da..
view da sngt cantik sbb kitorng makan menghadap laut~
tp da jadi xcantik ble perkara sepeeti ini berlaku...

antara photo yang sempat dirakamkan~

syafyx & mira bercengkarama


charp, pica & budak xde gigi


shopping di beras terbakar

adikku mmg xleh jumpe kedai topi

di depan hotel & sedang menunggu bas

K.A.M.I


tu lah dia sedikit coretan tentng percutian kami.. now, charp akan mulakan cerita tentang budak2 baru lepas PMR.. on 23 Dec, charp g skolah syafyx untuk konon2 menyokong dia yang nk amik result 2 la kan.. so, datang punye lah awal dan result di keluarkan sejam setengah lepas 2.. xpe la.. b4 result kuar 2, charp berjalan2 satu skolah ngan pica.. ahaha~ lame dah xdatang skola.. jadi keputusannya ialah:

Syafyx & Amzar: 5A 3B

jiyha & Ithaar: 7A 1B

Male, Midol, Hariz, & Mira: 8A

bravo2! kongrats korang ye.. pandai adik2 akak ni..

sedikit gamba kenangan dihari pengambilan result:


sebelum keluarnya keputusan keramat itu


bersama insan2 8A

kami yang terlebih excited


actually, sebelum dapat result 2 diorang ade wat camping.. tp sangat la klaka sbb kne halau dengan POLIS.. dan akhirnya, lokasi perkhemahan mereka adalah di hadapan rumah saya.. dan macam2 lagila yang kitorang buat.. aah~ keluar je keje.. ahaha~ kami yang kakak2 ni layan kan aje la..

asanggup nk menaip dengan begitu banyak.. sila lihat photo:

mereka kelelahan

sangat terbongkang~


konon2 bercamping di tempat larangan


dan di hadapan rumahku

xlarat nk angkot reamai.. jadi mereka jalan kaki saja lah~ bersama pasangan masing2 mari menyanyi mereka sememangnya semangat ni berduet bersama ke ape?? alamak! lupe mulut dia mmg besau makan dengan banyak nye male xdapat mic dan kecewa sikap kebapaan midol terserlah tapi kami xlupa tuntutan agama tapi masih suka menyanyi dan bermain dan mengambil gamba tapi jiyha kelihatan sedih.. mengapa???

charp sangat suka ini

dan ini... kepada yang berkenaan, jgn jelez ye~ ahaha~

banyak lagi aktiviti yang xdirakamkan dalam bentok photo seperti berbowling dan bermovie. ahaha.. tapi kami tetap enjoy!!!
tiba lah saat pembacaan wasiat:

SYAFYX:
u have to take care of ur self k my dear.. i love u so much! n i will miss u! tengok2 kan mama n abah.. jangan degil sangat taw.. cian mama.. dia kan xbape sihat.. adik kan anak yang baik.. dan tolong jadi lebih matang ye dik.. u dah 15 taw. bukan kanak2 tadika lagi... blaja elok2.. pape hal bgtaw akak k.. im here 4 u my beloved brother..

MIRA:
tahniah atas keputusan yang sangt mengagumkan.. tengok2kan syafyx ye.. klu ade cite korea yang baru2 tu, kasi taw la org kat UPM ni.. ahaha~ n nk mintak tolong tukar kan cite MY GF IS GUMINHO.. xsempat la nk tukar ari 2.. k.. muah3!

JIYHA:
jaga diri baik2 ye.. tolong tengok kan jugak c syafyx 2.. klu dia nakal, pukul kan je.. tp jgn la sampai masuk berita or suratkhaba ye.. cian akak.. ahaha.. best la jiyha dapt lappy... ahaha.. tahniah! t klu ade mase, kite hangout lagi k.. good luck.. jgn takot sngt dengan form 4 2.. akak poercaya jiyha leh wat~

AMZAR:
wahai kembar adikku.. good luck untuk kehidupan yang akan datang.. kentalkan lah semangat bersama adikku untuk kurus.. ahahah~ joking yeah! bebile ade mase kite lawan badminton lak.. ahaha.. k.. jg diri.. kem salam mak ayah n ckp kat diorg yang akak mintak maaf banyak3 sebb slalu bawak ank dia kuar lelame..

HARIZ:
hariz!!! ahaha,, tahniah dpt 8A! ble nk blanja akak ni?? ahaha..jangan lupe klu nk racing nanti lantik akak as awak punye assistant ye.. teruja sangat ni.. kuang3.. eh, ingat lagi xcite yang akak story kat BIG APPLE 2?? nanti kite sambong k.. syyyhhh... jgn kasi taw org len.. secreto de amor~

ITHAAR:
inilah dia yang berkompromi dengan pica untuk menjeleskan ku dengan male.. xberhasil la dik oi.. ahaha.. btw, jg dri bebaik.. goodluck untuk karting championship kat pd nanti.. ingat! klu menang, kne bawak kitorng makn beso.. jgn lupe!! ahaha.. dan bawak2 la kurangkan jeles pada akak n male.. kami mmg pasangan serasi bersma.. ahaha... bertenang ye..

MALE:
oh, kandaku!! ahaha.. congrats dpt 8A ye. jg dri bebaik.. janji ko nk blanja aku x kaw tunaikan.. inilah lelaki. hanya tahu berjanji je.. ahaha.. btw, jgn lupe pkai MIC yg aku bg 2.. berharga 2.. xleh dpt dr sesape yang lain.. nanti de mase kite main boling n nengok wayang lagi k.. kejelesan ithaar n pica 2, kaw biarkan je.. mereka mmg begitu.. xsenang tengok kite bahagia.. share klu kaw jadi CEO nanti pon jangan lupe ade bahagian aku gak taw.. ahaha.. best of luck!~

MIDOL:
walaupon midol da jauh, midol kne tabah k.. akak sentiasa doakan yang terbaik untuk midol.. klu cuti, jgn lupe dtg umah akak.. tdo seminggu pon xpe.. no biggie man! klu senang, naik komuter je, turun serdang, kite leh dating2!~ ops! t mira n male taw. ahaha.. teruskan usaha k.. wat yang terbaik untuk SPM! jangan lupe kitorng taw.. ala.. seremban 2 pon bukannya jauh mane.. masih dalam malaysia lagi..

AKAK SAYANG SUME!!!

*xhabis berjimba lagi

4 comments:

  1. haha kteorg masih akan jeleskn korg!

    ReplyDelete
  2. poyo lah.. kitorng cool je.. ade nye nk jeles2 ni~.
    korang yang tTERsangat jeles ngan kitorng~

    ReplyDelete
  3. eiypp.. terbalik la.. korang yang TERsangat jealous ngn kteorg :p

    ReplyDelete
  4. pulak dah..
    dia mcm xsedap bunyiknye klu cm2...
    kah3..
    kitorng cool babe..
    ahaha~
    korang pon kne la cool cm kitorng~

    ReplyDelete